Nieuws

Hier tref je actuele informatie aan, bijvoorbeeld over onze cursussen en over de Nieuwsbrief, evenals het nieuwsbrief-archief met relevante artikelen.

Nieuws

Introductie nieuwe bestuursleden

Allereerst bedanken wij de succesvolle oud-Belbin NL teamgenoten voor het doorgeven van hun kennis, ervaring en wijsheid bij de overdracht van Belbin NL aan ons als nieuwe mede-eigenaren. Wij zijn verheugd u te kunnen informeren dat wij – samen met Rob Groen en Bert Visser – Belbin NL willen gaan voortzetten en uitbouwen. Uiteraard staan wij ervoor om de dienstverlening op hetzelfde niveau te houden als u van Belbin NL gewend bent.

Jaren geleden was onze eerste kennismaking met Belbin en nu willen we samen met u de toekomst van Belbin in Nederland verder voortzetten. In dit bericht stellen wij ons kort aan u voor. Na het zomerreces informeren wij u verder over onze plannen.

Rob Sleddens

Ik omschrijf mijzelf graag als Brabander in hart en nieren. Ondernemend, nuchter, samenwerkingsgericht en met een scherp oog voor de vraag van onze klanten. Met Belbin stap ik vol vertrouwen in een nieuw avontuur waar ik grote verwachtingen van heb. Vertrouwen omdat ik uit ervaring weet dat een goed onderbouwd advies leidt tot succes en jarenlange relaties. Die relaties waren er tussen u en Belbin in het verleden, wij zien dat en wij weten hoe belangrijk het is hieraan een nieuw en mooi hoofdstuk toe te voegen. Ik kan niet wachten u te ontmoeten. Tot gauw!

Kees Cuperus

Toen ik als ondernemer tegen Belbin aanliep, vielen voor mij een hele hoop ervaringen ineens op hun plek. Deze aha-erlebnis was voor mij het startpunt van mijn grote enthousiasme over Belbin en de betekenis die dit kan hebben voor elke vorm van samenwerking. Ik zie Belbin ook als een modern mensbeeld, waarbij we niet meer kijken naar onbelangrijke uiterlijkheden maar naar wie de mens werkelijk is in al zijn kwaliteiten en zijn “valkuilen”. Ik hoop daarmee Belbin nog meer de positie te geven die het verdient.

Marko Schulten

Als ondernemer ben ik altijd geïnteresseerd geweest in een goede werking van teams. De introductie tot Belbin een aantal jaren geleden heeft me direct enthousiast gemaakt over de resultaten hiervan, bijv. door het jargon dat Belbin hierin biedt. Mijn achtergrond in IT zal ik gebruiken om Interplace en de andere gereedschappen van Belbin NL (Tienertest, GetSet voor jongeren) verder te vervolmaken op basis van uw feedback.

Bij vragen kunt u contact opnemen via de reguliere kanalen, telefonisch (075 – 6310186) of per mail ( en ).

Vriendelijk groet,

Rob Sleddens, Kees Cuperus & Marko Schulten

Lees verder ➜

Teamrol Accreditatie Cursus

Wil je ook een gecertificeerd Belbin-coach worden?

De voorwaarde om een gecertificeerd Belbin-coach te worden is het volgen van de TRAC, de interactieve tweedaagse cursus, die tweemaal per jaar wordt georganiseerd.

De TRAC is bestemd voor trainers, coaches, adviseurs en HR-professionals, die gecertificeerd en professioneel het teamrolmodel van Belbin willen toepassen in hun eigen organisatie, en daarbij gebruik willen maken van Interplace, de online Belbin-testserie.

Op de website van Belbin NL vermelden wij een lijst met trainers en coaches die geaccrediteerd zijn. Daar kun je – desgewenst – dan ook in vermeld worden. 

Wil je ook tot deze selecte groep van geaccrediteerden gaan behoren, vraag dan informatie aan over de volgende cursus in het voorjaar van 2022.

Lees verder ➜

Aan al onze relaties

In korte tijd is de werkelijkheid om ons heen zichtbaar veranderd. Werkplekken zijn leeg, real life ontmoetingen worden tot een minimum beperkt, bijeenkomsten en overleggen worden opgeschort.

Dat maakt echter het belang van goede communicatie en samenwerking niet minder. Integendeel, verbondenheid en solidariteit, weten wat je aan elkaar hebt en wat je elkaar te bieden hebt, lijken juist nu meer dan ooit van belang.

 

Wij als Belbin NL staan onverminderd klaar om je te ondersteunen en te inspireren bij het effectief en plezierig samenwerken, in welke vorm dan ook. Juist nu.

 

Dat betekent:

  • We zijn als altijd bereikbaar via telefoon, e-mail en LinkedIn
  • Open dagen, workshops en accreditatietrainingen worden voorlopig uitgesteld, tot nader bericht.
  • We zullen ons online aanbod aan trainingsmaterialen, hand-outs en werkvormen regelmatig aanvullen en updaten.
  • We zijn ons bewust van de betrekkelijkheid, maar ook van de waarde van onze rol in deze omstandigheden en staan open voor elk initiatief waarin we concreet iets kunnen bijdragen.

 

Hou onze website en onze nieuwsbrieven in de gaten.
We wensen jullie allen sterkte en gezondheid!

 

Met een hartelijke groet,

Het Team van Belbin NL

Lees verder ➜

De lente!

Misschien wel het mooiste seizoen van het jaar! Lammetjes, een voorzichtig zonnetje en prachtige bloemenvelden.

Lees verder ➜

loginfigureInloggen