Archief

2019

Welkom op onze archief pagina. Op deze pagina vindt u in totaal 21 artikelen ingedeeld in maanden en jaren.
Nieuws
Webredactie
3091

Teamrol Accreditatie Cursus in 2021

Wil je ook een gecertificeerd Belbin-coach worden? De voorwaarde om een gecertificeerd Belbin-coach te worden is het volgen van de TRAC, de interactieve tweedaagse cursus, die tweemaal per jaar wordt... lees meer..

Nieuwsbrief
Bert Visser
1080

Overdenking

Teamrolmanagement als model In de zeventiger jaren van de vorige eeuw deed een Engelsman, Meredith Belbin, onderzoek naar succesfactoren in het functioneren van teams. Ruim 30 jaar na de publicatie... lees meer..

Nieuwsbrief
Bert Visser
1155

Aankondiging

De Teamrol Accreditatie Cursus (de TRAC) Wil je ook een gecertificeerd Belbin-coach worden? De voorwaarde om een gecertificeerd Belbin-coach te worden is het volgen van de TRAC, de interactieve tw... lees meer..

Nieuwsbrief
Bert Visser
1143

Casus

Een goed draaiend team! En wat hebben we gedaan om dit te bereiken? Tips voor ieder ander team. We hebben als verpleegkundig team een training samenwerking, communicatie en feedback gevolgd. Dit w... lees meer..

Nieuwsbrief
Bert Visser
787

Nieuw

Tips voor Coaches Bas van Beijsterveldt en Huub van der Wiel, twee Belbin Masters van UPD in Amstelveen, hebben een naslagwerkje samengesteld Belbin Teamrollen en Coaching, Tips voor Coaches. Op... lees meer..

Nieuwsbrief
Bert Visser
1189

Analyse

Over het gebruiken van Belbin bij het opbouwen van veiligheid in teams “In de beste teams luisteren de teamleden naar elkaar en zijn ze gevoelig voor elkaars gevoelens en behoeften” Dat was de con... lees meer..

Nieuwsbrief
Bert Visser
678

Praktische toepassing

HET BELANG VAN COMPLEMENTARITEIT Over het selecteren van een tegenvoeterHoe kan Belbins teamrollenmodel helpen bij het selecteren van nieuwe teamleden? Het toepassen van Belbin leidt niet alleen to... lees meer..

Nieuwsbrief
Bert Visser
863

Beschouwing

Belbin, een maar half begrepen model? Wie Belbin zegt, zegt Teamrollen. “O ja, die teamrollen – heb je het al gedaan? En, wat ben jij?” Op deze manier is Belbin bekend én wordt Belbin begrepen. Als... lees meer..

Nieuwsbrief
Bert Visser
538

Welkom lezer

Het is herfst en de wind gaat tekeer, zo hard zo wild: ik zie door de bomen het bos ineens weer (Dicht Erbij) Het najaar is begonnen, met lange wandelingen in het bos, vallende blade... lees meer..

Nieuwsbrief
Bert Visser
930

Belbin werkt ook voor werkzoekenden!

Hoe komt een mens erop, om teamrollen te gebruiken bij werkzoekenden?  Als oude rot in het P&O-vak maakte ik lang geleden in de jaren 80 kennis met Belbin. In mijn praktijk als personeelsfunc... lees meer..

Nieuwsbrief
Bert Visser
1486

Over gedragstests en psychometrische tests

Veel bedrijven maken gebruik van tests bij het nemen van beslissingen, het helpen ontwikkelen van hun werknemers en het samenstellen van high performing teams. Er is een groot aanbod om uit te kiezen,... lees meer..

Nieuwsbrief
Bert Visser
3092

Duurzaam samenwerken en het teamrolmodel van Belbin

In het voorjaar maakte ik kennis met Kelly Ruigrok, een jonge onderneemster uit Rotterdam, oprichtster van het Nationaal Duurzaamheid Instituut. Zij wilde meer weten over Belbin en haar eigen teamrol-... lees meer..

Nieuwsbrief
Webredactie
7096

Hoe gebruik je de Belbin-rapporten bij het samenstellen van een team

De Belbin teamrapporten kun je goed gebruiken als je de prestaties van een team – en van de individuen in het team – wilt verbeteren. In een serie artikelen willen we proberen uit te leggen hoe je ... lees meer..

Nieuwsbrief
Webredactie
858

De Belbin Magazines van de Teamrol Academie

In deze nieuwsbrief worden een aantal artikelen aangehaald uit het Belbin Magazine. De Teamrol Academie heeft namelijk twee bijzondere Belbin Magazines uitgegeven met elk een rijk aanbod aan artikelen... lees meer..

Nieuwsbrief
Webredactie
1225

Filmmateriaal over Belbin!

In samenwerking met Geldof Film/Inspirerende Hutspot en WWLA, opleidingsbureau voor trainingsacteurs, heeft Belbin NL deze zomer een aantal filmclips gemaakt, ter illustratie en als educatieve (en ond... lees meer..

Nieuwsbrief
Webredactie
712

Komt een teamrol bij de dokter

door Sara Jeurissen huisarts/Belbintrainer en coach Zo, mijn eerste herregistratie als huisarts is achter de rug. Ik mag weer vijf jaar dit prachtige diverse beroep uitvoeren en er is tijd om aanda... lees meer..

Nieuwsbrief
Webredactie
967

Belbin ontmoet Cooperrider

Ontwerp voor een workshop ‘Waarderend omgaan met teamrollen’ Belbin ontmoet Cooperrider, een waarderende kijk op teamrollen.   Inleiding Een waarderende kijk op teamrollen lijkt voor de han... lees meer..

Nieuwsbrief
Webredactie
553

Het onderhandelende team

Hoe elke teamrol kan bijdragen aan de onderhandelingsvaardigheid van het team Jasper Groen en Maarten Poorter Onderhandelen is een onmisbare competentie voor succesvolle samenwerking. Waar mensen ... lees meer..

Nieuwsbrief
Webredactie
598

Breaking News: de Belbin teamrolfilms zijn gereed en beschikbaar

Vanaf 18 februari zijn de videoclips van de 9 teamrollen te bekijken en te gebruiken! Je treft ze aan op een nieuw ingericht ‘Leden Login’-gedeelte van onze site, dat toegankelijk is voor iedereen ... lees meer..

Nieuwsbrief
Webredactie
845

Belbin Revisited

Onlangs bekeek ik met mijn kleinkinderen de film Jungle Book. Het was de meest recente versie (2016) van deze altijd weer charmante en fantasievolle film. Voor wie het verhaal niet kent of vergeten... lees meer..

Nieuwsbrief
Webredactie
613

Nieuwe tijden

Welkom lezer, Het jaar is begonnen, de nieuwe lente is zacht en uitbundig, de lucht vol sluimerende inspiratie (en niet alleen vol stuifmeel van hazelaar en els). In deze nieuwsbrief tref je veel ni... lees meer..

Resultaten 1 - 21 van 21
loginfigureInloggen