Case studies

Persoonlijke verhalen, case studies en artikelen, gebaseerd op ervaringen met het werken met Belbin.

Watermanagers in het Midden-Oosten

Unesco-IHE organiseert een achtdaagse cursus in Caïro voor een delegatie van watermanagers uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Eén van de onderdelen is een dag Teamrolmanagement. 
Van collega-trainers heb ik enthousiaste verhalen gehoord over het gebruik van Teamrolmanagement in andere culturen, met name in Oost-Europa en China. Zij hebben me nieuwsgierig gemaakt. Ik ben benieuwd hoe het mij zal vergaan in het Midden-Oosten.

Lees verder ➜

De eerste ontmoeting met Meredith Belbin

Elke keer als Meredith onze eerste ontmoeting aanhaalt, zo’n goede 30 jaar geleden, vertelt hij steevast hoe mijn vader en ik hem begin 1981 bezochten in zijn ITRU kantoor in Cambridge. Mijn vader en Meredith hadden meteen een klik, twee grote en vrije geesten die er verwante ideeën op nahielden over de toekomst van teamwork en zo’n feest van herkenning laat natuurlijk grote indruk na. Maar Meredith vergist zich, dat was niet onze eerste ontmoeting.

Lees verder ➜

Het onderhandelende team

Hoe elke teamrol kan bijdragen aan de onderhandelings-vaardigheid van het team.
Onderhandelen is een onmisbare competentie voor succesvolle samenwerking. Waar mensen met verschillende persoonlijkheden samen doelen willen bereiken, ontstaan meningsverschillen en botsingen over de te kiezen weg. Teamrollen hebben verschillende verwachtingen ten aanzien van de samenwerking, en gaan verschillend met conflicten om. We hebben er dagelijks mee te maken. 

Lees verder ➜

Wil je met Interplace beginnen?

Meld je aan om individueel of als professional met Interplace aan de slag te gaan

loginfigureInloggen